ChristeneninNederland-2021

Christenen in Nederland is in april 2009 ontstaan op het social media platform van Hyves. Nadat dat platform overgenomen was door de Telegraaf zijn we met onze community overgestapt naar Facebook. Daar zijn we, begin 2022, doorgegroeid naar een groep van 6.900+ leden.


Facebook is een mooi platform en we hebben ons daar ook goed kunnen ontwikkelen met naast de Facebookpagina, ook een groep voor Christen in Zuid-Holland. Recentelijk hebben we ook drie lokale groepen voor de steden-driehoek Ede, Veenendaal en Wageningen. Daarnaast verzorgt de redactie van Christenen in Nederland ook nog het beheer van enkele andere christelijke Facebook pagina’s en -groepen.

Teen Challenge

Het project Christenen in Nederland hebben we mogen opzetten en onderhouden onder de paraplu van Europe Teen Challenge. Een bediening, in de jaren vijftig van de vorige eeuw, opgericht door David Wilkerson. Bekend van het verfilmde boek ‘Het Kruis in de Asfaltjungle’, met daarin het levensverhaal van o.a. Nicky Cruz.

Ook in Nederland is er een vertegenwoordiging van deze bediening: Teen Challenge Nederland. Van harte aanbevolen!

Beheer

Het bijhouden van de groepen en pagina’s op Facebook kost flink wat tijd. Wat de beheerders in de afgelopen jaren heel wat dagen en avonden gekost heeft. Nadeel van de Facebookgroep is echter wel dat de berichten erg snel naar de ‘achtergrond’ verdwijnen. Zeg maar dat je diep moet scrollen om de oudere berichten nog te kunnen zien.

Community

Daarom hebben we, een paar jaar geleden, gemeend om er goed aan te doen de Facebook community te ondersteunen met een eigen domein. Daarop hebben we in de afgelopen jaren al verschillende pogingen gedaan om er een community op te zetten. Maar de animo om daar aan deel te nemen was te gering. Daarna is dit domein wat in het vergeethoekje geraakt.

Startpagina

Sinds 1 januari 2020 zijn we, met een klein team, bezig om deze website aantrekkelijk te houden voor onze bezoekers. Wij denken daarbij vooral aan het dagelijks voorzien van nieuws nieuws via een aantal Twitter-streams en het bijhouden van web-links naar interessante christelijke websites, Facebookpagina’s en -groepen. Zodat het voor u makkelijker wordt om de diverse mooie initiatieven van christenen in Nederland te vinden en om daar aan deel te nemen.

Video nieuws

Daarnaast is er een enorme toename aan dagelijkse video nieuwsberichten op het christelijke erf van organisaties en artiesten. Dat heeft ons doen besluiten om de krenten uit de pap te vissen en het aanbod overzichtelijk via onze ’24/7′ video-kanalen te presenteren op de christenen in Nederland website.

Deze kanalen zijn in gebruik:
24/7 Nieuws
24/7 Muziek van eigen bodem
– 24/7 Muziek met lange afspeellijsten
– 24/7 Muziek van buitenlandse artiesten

– Family7 ‘Uitgelicht!’

Voor vragen kunt u mailen naar: info@helpgoed.nl