Zangeres Delise komt met volwaardig studioalbum en live EP ‘Ik ken je

Geplaatst op
Zangeres Delise komt met volwaardig studioalbum en live EP ‘Ik ken je

Delise’s eerste volledige popalbum is uitgekomen. 14 liedjes, een deel al eerder verschenen als single en te horen op de nationale radio, zijn nu samengebracht op één studioalbum. Daarnaast bevat het album een EP met 6 live opgenomen nummers. Ik ken je gaat over je geliefd en gekend weten. Ook in tijden waarin voldoen aan het perfecte plaatje de norm lijkt te zijn, aldus Delise.

Opnieuw weet de 34-jarige zangeres haar persoonlijke verhalen te vangen in melodieën die makkelijk in het gehoor liggen, én in teksten die aanzetten tot nadenken. Zelf zegt Delise hierover: “Ik heb de balans gezocht tussen rustige en uptempoliedjes. En ik ben steeds op zoek geweest naar die popsound. Ballads en uptempo wisselen elkaar af, maar zitten wel steeds in hetzelfde popjasje. Om je heen, het liedje dat ik samen met Elly Zuiderveld schreef, heeft zelfs een 80’s, 90’s feel.”

Verbindende factor
Die balans is ook heel erg te vinden in de thematiek van het album. Delise: “Voor mij is liedjes schrijven een manier om verhalen te vertellen. Onderwerpen die mij afgelopen periode persoonlijk hebben geraakt, komen voorbij. Zoals dankbaarheid, vertrouwen op God stellen, maar ook de vraag: waar bouw je uiteindelijk je leven op? De rode draad door al die liedjes heen is dat we Gods geliefde kinderen zijn en dat Hij zegt: ‘Ik ken je’. Dat is de verbindende factor op het album.”
 

Social media en het perfecte plaatje
Andere liedjes borduren hierop voort. De diepte in is bijvoorbeeld gebaseerd op het verhaal van een man die zijn huis bouwt op zand en een man die bouwt op de rots. “Voor mij is dit een persoonlijk proces geweest,” erkent Delise. “Zorgen dat je echt geworteld bent, tijd nemen met God. Niet gelijk je leven willen bouwen zonder fundament. En jezelf de vraag stellen: is jouw fundament wat anderen over je denken of wat jij over jezelf denkt, of beginnen jouw wortels bij Bijbellezen, bij bidden en dat God ook zo genadig is?” “Ook in social media speelt dit thema een rol,” vertelt Delise. “Voldoen aan het perfecte plaatje versus weten dat je geliefd en gekend bent ondanks je gebreken. Dat er Iemand is die weet wat je doorstaan hebt of waar je doorheen gaat.”

Samenwerking met artiesten
Aan de productie van Ik ken je werkten diverse artiesten mee. Zo is Delise te horen in duet met Lars Gerfen (Bij U is het goed), Marjolein Keijzer (Hoe mooi) en Elbert Smelt van Trinity (Verbonden). Ook heeft Spreid je vleugels, één van Delise’s eerste uitgebrachte singles met de Rechtstaat, een plekje op het album gekregen. Alsook de liedjes die ze samen schreef met Rikkert Zuiderveld (Nu de trein vertrokken is…) en Elly Zuiderveld (Om je heen, Storm op het meer).

Eén geheel
Delise kijkt met tevredenheid terug op het muzikale proces, dat naar eigen zeggen heel organisch verliep: “Het album vormt één geheel, maar is wel afwisselend, denk ik, om naar te luisteren. Daar heb ik ook naar gezocht en ik denk dat dát goed gelukt is. Ook als ik naar de inhoud van de teksten kijk; bij elk nummer ben ik dicht bij mezelf gebleven. Elk liedje was onderdeel van een puzzel. En die puzzelstukjes zijn nu allemaal bij elkaar gekomen.”
Delise: “Elk liedje was onderdeel van een puzzel