Merkwaardig muziek moment

Geplaatst op
Merkwaardig muziek moment

Een droom komt uit voor de Zutphense Inès Kok: ze brengt haar debuutalbum ‘Merkwaardig’ uit op 21 januari 2022. Het uitbrengen van deze cd is een belangrijke stap in een nieuw tijdperk voor deze ondernemende creatieve vrouw. 
 

Album Merkwaardig
Op het gevarieerde album staan tien Nederlandse liedjes die uitgebracht zijn door TCC studio’s in Veenendaal. Inès’ muziek kenmerkt zich door sterke, doorleefde teksten en een uniek stemgeluid waarin haar bezieling en hart van aanbidding doorklinkt. Op het album staat een verrassende mix van frisse up tempo nummers en luisterliedjes met country- en poprock invloeden waarin haar geloof de rode draad vormt. De herkenbare thema’s en verhalen die sterk tot de verbeelding spreken, zijn inspirerend en bemoedigend. Jan Willem van Delft (bekend van o.a. Nederland zingt) is verantwoordelijk voor de prachtige piano partijen, viool van Peter van Essen en Arnold van Dongen (gitarist Ilse de Lange) heeft geweldig gitaarwerk neergezet. 
 

Tevoorschijn
Het eerste nummer ‘Tevoorschijn’ neemt ons meteen mee in het persoonlijke proces dat vooraf aan dit album plaats vond. Inès: “Vanaf het moment dat ik besloot mijn liedjes uit te gaan brengen kwam ik mezelf ontzettend tegen. Ik besefte dat ik er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor was om te gaan optreden en mijn persoonlijke verhaal te vertellen. Ik speel mijn hele leven al theater en ben dol op het podium en de camera, maar zingen is voor mij zó persoonlijk, dat gaat echt een level dieper.” Na veel persoonlijke gesprekken en een helend proces met God durft Inès nu de stap te wagen. Dit thema komt ook terug in de artistieke vormgeving van de cd. Inès liet zich inspireren door de pauwen die haar vader vroeger had: “Pauwen laten zichzelf zien zonder enige schaamte. Met hun prachtige kleuren eren zij hun Maker en zo mogen wij onszelf helemaal laten zien zoals we bedoeld zijn. Ook het lied ‘Reuzen’ en ‘Lopen op het water’ gaan over je angst overwinnen en stappen in het onbekende te zetten om te worden wie je bent. Ik denk dat iedereen wel op zoek is naar het doel van zijn/haar leven en ik hoop dat mensen door deze muziek daar dichterbij gaan komen.”

Over Inès
Inès (34) zingt en schrijft al haar hele leven liedjes en gedichten en speelt gitaar vanaf haar negende. Inès: “Ik hield ze meestal voor mezelf, maar er was wel een diep verlangen om er meer mee te gaan doen. Bij het sterfbed van mijn oma zong ik het lied ‘Nieuw’ dat ook op dit album staat. Dit was erg troostend voor mijn oma, die vroeg wat ik met mijn muziek ging doen. Ik zong het lied bij de begrafenis en onderweg naar huis kwam het besluit: het is tijd om mijn muziek te delen met de wereld.” Haar carrière krijgt een flinke switch; in plaats van anderen te regisseren en theaterprojecten te organiseren, werkt Inès aan een solovoorstelling en zal ze nog meer muziek gaan uitbrengen.
 

Online release voorstelling
Op de avond van 21 januari vertelt Inès je de verhalen achter de liedjes met live muziek en theater. Ook kun je haar alles vragen over het proces van het uitbrengen van dit album. Om 20.00 uur, meld je hiervoor aan via ines@verzien.nl of via haar site www.verzien.nl/contact ook voor het bestellen van cd’s.